Våra praktikanter bidrar till vår framgång

Varje termin har vi på Pineberry några praktikanter, som gör sin LIA (Lärande i arbete) hos oss. Denna höst har vi glädjen att ha Cassandra Grop och Oliwia Sobczak som praktikanter. Här berättar de om sina upplevelser av att praktisera hos oss.

Den här hösten har vi Cassandra Grop och Oliwia Sobczak som praktikanter hos oss. Vi ställde några frågor till dem för att få koll på hur de upplever att det är att göra sin LIA hos oss. Hur de hittade till just Pineberry som praktikplats var på lite olika sätt. Oliwia hade hört om oss från skolan samt hade koll på vårt SEO-snack. Cassandra googlade efter praktikplats inom digital marknadsföring och hittade då till oss. Vid intervjun kände hon att detta skulle vara en bra praktikplats för henne.

Hur är det att praktisera på Pineberry?

Cassandra, som pluggar sin sista termin av Service management med inriktning Retail vid Lunds universitet, säger att det är väldigt givande. Hon har inte en bakgrund inom det digitala och detta ger henne en bra inblick hur det är att jobba på en digital byrå. Hon är glad över att hon inte bara får hålla på med SEO och SEM hos oss, utan att hon får vara med och se helheten. Det ger henne en bredare bild av vad digital marknadsföring handlar om.

Under mina veckor här på Pineberry har jag hittills lärt mig mer än jag gjorde under hela min förra praktikperiod.

säger Cassandra

Oliwia, som studerar digital marknadsföring på Mediainstitutet håller med och säger att det är väldigt lärorikt och kul här samt att hon uppskattar alla fina kollegor. Hon tycker att välkomnandet här var väldigt fint och det är tydligt att det finns en bra och strukturerad plan för praktikanterna.

Praktikanter Cassandra och Oliwia

Förväntan på Pineberry

Oliwia har inte hunnit vara hos oss så många veckor ännu, men den förväntan hon har på praktikperioden är att hon ska få lära sig mycket av det praktiska inom Google Ads. Cassandra är inne på samma spår om att få möjlighet att lära sig program och verktyg mer konkret, som till exempel att kunna jobba med verktyg inom Paid Social.

Det är bra på flera sätt att Pineberry tar in praktikanter. Dels är det bra för CVt och dels är det väldigt lärorikt. Jag uppskattar mycket att vi som praktikanter får vara med och bidra. Det känns verkligen som att man är med i gänget.

säger Cassandra

Planer efter studierna

Båda är inne på att de gärna vill jobba med digital marknadsföring när de är klara med studierna. Om det blir på byrå eller inhouse vet de ännu inte. De är öppna för båda alternativen. Men först ser de fram emot att få suga in all kunskap här på Pineberry tills praktikperioden är slut.

Framgångsrikt för Pineberry

Att ta in praktikanter varje termin ger oss på Pineberry inte bara värdefull hjälp. Det är också ett bra sätt för oss att lära känna varandra. Många av våra praktikanter har sedan blivit anställda hos oss, vilket är väldigt roligt.

Lämna ett svar

Läs våra regler för kommentarer. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *