Sökpodden når 5000
Publicerad 9 oktober 2015, senast uppdaterad 2024-04-26
Det har gått 206 dagar sedan första avsnittet av Sökpodden sändes. 7 månader, 6 avsnitt, 29 veckor, 18 ämnen – och nu 5000 lyssningar. Det är dags för ett snack med personerna bakom podden. För att ta reda på hur det känns och varför de tror Sökpodden är så lyckad.
Hur kom det sig att ni startade podden? Vad har varit svårast och vad är roligast?
Wahlgren: ”Vi älskar att prata om Sök och då finns det kanske inte ett bättre format än just en podd. Det som är svårast, eller i alla fall mest tidskrävande, är att skriva ett bra och intressant manuscript. Roligast är själva inspelningen, det är lite pirrigt på ett bra sätt. Sen är såklart den positiva feedbacken vi fått och får väldigt roligt och viktig för oss.”
Michael Berman, på Pineberry är det känt att du gillar poddar själv, vilka lyssnar du på?
”När det gäller sök tycker jag att PPC Rockstars brukar ta upp intressanta ämnen. Andra poddar jag gillar att lyssna på är Alex och Sigge och Värvet. Jag tror att många gillar att lyssna på Sökpodden för att vi pratar om ämnen som är aktuella – eller som borde vara det för alla som jobbar med onlinemarknadsföring. Vi går lite djupare med många ämnen inom SEO och SEM men har ändå en viss bredd då vi inte bara pratar marknadsföring i sökmotorer.”
Vilket ämne har varit roligast?
Viktor: ”Roligast var avsnittet då vi tog upp mobilegeddon #1 och spökspam #4. Det var ämnen som var väldigt aktuella just då vilket ledde till att vi fick väldigt mycket frågor och feedback efter poddarna.”
Pontus, om du behövde göra en podd om någonting annat än sök, vad hade ämnet varit då?
”Jag tycker ju sök är det roligast som finns. Men intervjuer med framgångsrika entrepenörer alternativt en podd om någon sport som till exempel handboll hade varit kul.”
Joel, du är okänd för lyssnarna, men hjärnan bakom inspelningen. Vad är ditt bästa tips när en spelar in en podd?
”Se till att investera i bra utrustning och använd en mikrofon för varje deltagare i podden. Sen räcker det inte bara med rätt utrustning, man bör även använda ett ljudprogram där man kan förbättra ljudkvaliteten ytterligare genom att lägga på en EQ och kompressor samt normalisera ljudfilen för att få en stark ljudnivå.”
Har du inte lyssnat på Sökpodden? Bli lyssnare 5001!