Varumärke – välkommen till easy mode
Publicerad 7 april 2013, senast uppdaterad 2023-05-19
Google prioriterar starka varumärken i sökresultaten, inte så att de inte måste sköta sin SEO men så att de helt klart har ett mycket lättare jobb. En väl genomförd on page kan ofta ta ett starkt varumärke ganska långt.
Att arbeta med riktigt stora kunder, företag som redan är välkända och starka, som kanske gör TV-reklam och har en aktiv PR-avdelning, kan verka som ett mycket svårare projekt än att jobba med de små. Verkligheten är den motsatta däremot.
Google har varit ganska tydliga med att starka varumärken ger nöjdare sökare och det är inte så konstigt, vi ser företag vi känner igen i sökresultaten och då tycker vi sökresultaten är bättre. Det betyder att det faktiskt är mycket lättare att arbeta med starka varumärken, det är easy mode.
Stora brands kommer undan med mer än en nystartad liten konkurrent, Google kommer låta bli att applicera vissa filter till exempel. Ofta har du redan auktoritet inbyggd i sajten som gör att även enkla förändringar kan ge goda resultat. Om du kan din on page (och använder vårt verktyg flitigt) kan du mycket väl göra lysande resultat för större varumärken, ju större desto lättare till och med.
6 kommentarer på "Varumärke – välkommen till easy mode"
Kommentarsfältet är stängt.
Man ska ju inte bortse från faktorer som budget och skillnaden i företagens ekonomiska möjligheter att jobba med seo heller, Och det faktum att Nisses plåt i Hofors aldrig kommer få de länkar som till exempel Levi´s eller andra stora brands får naturligt. Förstår att ”Enbart on-page länkar är fult” företagen som inte jobbar med kunder som Nisse att klaga på ”icke naturliga länkar” och oetik när Nisse pga av att även fått en bra länkstrategi till on-page arbetet springer om deras kunder som köpt powerpoint presentationer och dyr konsultation!
brands har sina egna problem istället
1. Tunga processer, ändra en titel kräver 3 möten
2. Man har byggt in sig i skräpiga cms:er på råd av webkonsulter som ännu inte lärt sig de mest grundläggande sakerna på internet
3. Man har hierarki, dvs om man inte ser till att de ”äldre” kommer med förslagen så blir de inte genomförda
4. Många stora företag har marknadschefer från 60 och 70 talen. De är knappast förberreda för det som pågår.
ja, det finns ännu mer, allt detta leder till att brands istället ofta köper snuttifierade lösningar på problemen.
Brands har en fördel men i nästan alla sökningar i Sverige, gör du rätt, kan du piska dem fortfarande och det kommer vara så i några år till, för det är så länge det kommer ta innan de ens börjar göra grunderna rätt…
Hur tänker ni att Googles brand-algoritm funkar i praktiken, kan citations spela en stor roll här?
Hade detta varit Facebook så hade jag ”gillat” Christians kommentar. Framförallt nummer 1,2 och 4 har jag upplevt helt för många gånger med stora brands.
3:an har jag som tur var sluppit, däremot jobbade jag tillsammans med en Italienare när jag var i London, och han sa att han lämnade Italien enbart på grund av orsak 3.
I övrigt håller jag med i allt du skriver Magnus. SEO för stora brands är oftast easy mode under förutsättning att man kan få gjort ändringarna som man ber om.
Intressant.
Tar ett tag innan det blir ett känt varumärke här men jobbar på det 🙂
Tack för verktyget förresten – används flitigt.
Jag instämmer helt med Magnus och jag kan bekräfta det av egna erfarenheter. Men det behöver faktiskt inte var så enormt stora företag alla gånger, för att man ska få en stor on-page effekt, men precis som han säger, ”Ju större destå lättare” förstås. 1+ till Christians kommentar.