#54 E-A-T
Publicerad 24 oktober 2019, senast uppdaterad 2023-05-19
I detta höstavsnitt av Sökpodden bjuder vi på E-A-T, snackar om ersättarna till genomsnittsposition och så avslutar vi med målgruppsstorlek på Facebook. Lyssna gärna!
Sökpodden trummar oförtrutet på, i dag släpper vi oktobers avsnitt. Som alltid bjuder vi på tre ämnen:
E-A-T
Konceptet E-A-T (Expertise, Authoritativeness and Trustworthiness) är något som som det snackats mer och mer om på senare år i SEO-världen. Björn, Erik och jag pratar bland annat om huruvida E-A-T är en rankingfaktor och vad som krävs för att förbättra din E-A-T.
Ersättarna till genomsnittsposition på Google Ads
Genomsnittsposition, en trotjänare inom Google Ads, har fått lämna sin post. Vi går igenom varför genomsnittsposition försvann, att de nya nyckeltal som ersätter genomsnittsposition är lätta att förväxla och samt hur du använder de nya nyckeltalen på bästa sätt. Läs gärna även Victors artikel om just detta.
Målgruppsstorlek på Facebook Ads
Detta är ett lyssnarämne från Anna. Hon undrade hur man ska tänka kring målgruppsstorlek i Sverige på Facebook Ads. Tack Anna för ämnesförslaget, hoppas du gillar vårt svar!
Vad tyckte du om dagens avsnitt? Skriv en kommentar nedan eller skicka ett mail till sokpodden@pineberry.com. Och gör gärna som Anna, föreslå ett ämne till nästa avsnitt.
För att lyssna på avsnitt 54 av Sökpodden trycker du på Play nedan. Du kan givetvis även lyssna via Itunes, Spotify, RSS, eller andra Poddappar som Acast.
I detta avsnitt medverkar Björn Bydén, Michael Wahlgren och Erik Allerth.
Podcast: Play in new window | Download
6 kommentarer på "#54 E-A-T"
Kommentarsfältet är stängt.
Woohoo..äntligen som jag har väntat 😀
Vi också, Martin 🙂
Hej! Kul! Alltid veckans höjdpunkt när ni släpper ett nytt avsnitt. Jag undrar om ni har någon bra länk eller en sammanfattning av vilka faktorer Google tittar på när det gäller EAT? 🙂 Tusen tack för en bra podd!
Jessica,
Tack för din kommentar och kul att vi är veckans höjdpunkt 🙂
Om du vill läsa mer om E-A-T hade jag börjat med Search quality raters guidelines:
https://static.googleusercontent.com/media/guidelines.raterhub.com/en//searchqualityevaluatorguidelines.pdf
Det är ett långt dokument så sök efter E-A-T i dokumentet för att hitta vad Google skriver om just det. Tänk på att det som står där är instruktioner till Googles kvalitetsgranskare och inte nödvändigtvis rankingfaktorer.
Vi kan även tipsa om denna artikel från Google:
https://webmasters.googleblog.com/2019/08/core-updates.html
Längst ned i den artikeln länkar Google för ovanlighetens skulle till ett antal olika artiklar om E-A-T som de tycker är bra.
Hej! Undrar om ni har några tips på hur man förhindrar att besökare som inte är besökare kommer in på siten? Har noterat i våra Hotjarinspelningar att vi har en ”användare” som sitter på linux och gör exakt samma sak – någon slags bot bör det kanske vara? Hur gör man så att dessa blir utestängda från siten? Finns det något vedertaget sätt? Kanske ett ämne att ta upp i podden?
Tack för en bra podd som följer med på morgonpromenaden (tyvärr bara) en gång i månaden! 🙂
Sara
Hej Sara,
Kul att du gillar Sökpodden!
Det är svårt att svara på din fråga specifikt. Ofta behöver man göra lite detektivarbete i Google Analytics för att hitta hur man kan isolera just denna skräpdatan. Vill du sen blockera sajten helt och hållet för att besöka er sajt så är det sannolikt något en utvecklare behöver göra på servern.